Informatiebrief met betrekking tot het beroepingswerk – april 2021

Beste gemeenteleden,

Inmiddels is in de gemeente bekendgemaakt dat de kerkenraad het voornemen heeft om een beroep uit te brengen op ds. M. Maas uit Dordrecht. Vanuit de gemeente zijn er geen bezwaren ingediend tegen de gevolgde procedure, iets waar we als kerkenraad dankbaar voor zijn.

Dit houdt in dat het beroep (in overleg met ds. Maas) in zal gaan op zaterdag 10 april 2021. Zondag 18 april hoopt ds. Maas dan voor te gaan in onze gemeente in de avonddienst in de Dorpskerk. Direct na deze dienst is er een kennismaking met een delegatie uit de gemeente. Voor deze kerkdienst en kennismaking zal een representatieve groep gemeenteleden uitgenodigd worden. Mocht u geen uitnodiging ontvangen en toch graag aanwezig willen zijn, geef dit dan door aan de scriba, in overleg kijken we dan wat er mogelijk is.

De maandag daarna, 19 april, zal ds. Maas met zijn vrouw naar Ouderkerk komen om een rondje door het dorp te maken, de gebouwen te bekijken en wat praktische zaken door te nemen met de kerkrentmeesters. Aansluitend volgt een ontmoeting met de kerkenraad.

Momenteel is nog niet precies bekend hoe de kennismaking op zondagavond 18 april er uit zal komen te zien, waarschijnlijk zal ds. Maas ons vooraf wat vragen toesturen die betrekking hebben op de preek. Ook zullen we weer een aantal mensen vragen om een kort filmpje op te nemen, zodat dit op de avond zelf vertoond kan worden. Graag de filmpjes opnemen met liggend beeld en uiterlijk maandag 12 april via WhatsApp versturen naar René Pals op tel 06-51815233 of r.pals1987@icloud.com.

Het gaat erom dat u in deze beelden iets van uzelf laat zien, de eventuele gezinssamenstelling, het werk wat u doet, een wens voor de predikant en zijn gezin o.i.d. Wees dus creatief en iedereen kan een filmpje aanleveren. Bij veel inzendingen kan er geselecteerd worden.

De beslissing op het beroep zal uiterlijk zaterdag 1 mei genomen worden.

Bovenstaand ziet eruit als een rijtje data uit een spoorboekje, maar we beseffen terdege dat we plannen onder de voorwaarde van Jacobus 4 vers 15 en dat al ons werk wacht op de zegen van de Heere.

Dominee M. Maas is 48 jaar. Hij is getrouwd en samen hebben ze drie kinderen (14, 18 en 19 jaar). Hiervoor heeft hij onder andere in Hellouw, Hasselt en Veenendaal gestaan, Dordrecht is zijn vierde gemeente.

In de afgelopen weken heeft hij bedankt voor beroepen uit Amstelveen en IJsselmuiden-Grafhorst.

Na het ingaan van het beroep duurt het nog een week voordat beroepen predikant en gemeente elkaar ontmoeten onder de bediening van het Woord. Voor gemeenteleden die iets willen delen met de beroepen predikant, vermelden we hier zijn adresgegevens: ds. M. Maas, Titanlaan 4, 3318 ET Dordrecht, telefoon 078-6457794 en e-mail m.maasvdm@kpnmail.nl

Laat er vooral ook bij iedereen gebed zijn voor het beroepingswerk in onze gemeente.

Mocht u meer informatie willen, kunt u contact zoeken met de scriba.